Faculty of Social Sciences

Blended learning: om att få bort e- ur e-lärande

• Date: 11/24/2017 at 12:15 PM 1:00 PM
  • Location: Ekonomikum Ekonomikum Digital Library Lab
  • Lecturer: Mats Cullhed
  • Organizer: Uppsala universitetsbibliotek
  • Contact person: Hanna Flyckt

Mats Cullhed från Enheten för universitetspedagogik berättar om hur kurser kan utvecklas mot blended learning. Evenemanget är riktat till dig som är lärare på universitetet.

På många campuskurser används digitala resurser och verktyg mest som praktiska tillägg till en i övrigt oförändrad kursstruktur. När de istället används för att utveckla webben till en del av studenternas och lärarnas gemensamma arbetsplats uppstår det som kallas blended learning, och där finns kanske e-lärandets största pedagogiska vinster att hämta. Under seminariet diskuteras vilka vinster som det kan röra sig om, vilka svårigheter man kan möta, och hur man kan utveckla kurser mot blended learning.

Vi bjuder på kaffe/te, ta gärna med egen lunch.

Anmäl dig gärna i förväg, drop-in i mån av plats.

Språk: Svenska, men kan hållas på engelska vid behov.

Lecture will be held in English if there are non-Swedish speakers in the audience.