Faculty of Social Sciences

Queerseminarium: Transformationer – att läsa om och som trans

• Date: –19:30
  • Location: Centrum för genusvetenskap Karin Westman Berg-rummet, Villavägen 6, Botaniska trädgården
  • Lecturer: Sam Holmqvist, FD i litteraturvetenskap vid Uppsala universitet.
  • Website
  • Organiser: Centrum för genusvetenskap
  • Contact person: Nicole Oversen

Queerseminariet vid Uppsala universitet har funnits sedan 2008 och är ett öppet tvärvetenskapligt seminarium som sedan 2017 arrangeras av doktorander och forskare verksamma vid Centrum för Genusvetenskap. Seminariet är en mötesplats för alla som är intresserade och/ eller arbetar aktivt med queerbegreppet; i praktik, teori och/eller aktivism.

Vi välkomnar idéer för kommande seminarietillfällen. Har du skrivit en uppsats eller ett kapitel till din avhandling som du vill lägga fram för diskussion? Har du förslag på ett ämne du skulle vilja att vi diskuterar, eller känner till någon med spännande forskning du gärna skulle vilja att vi bjuder in? Hör av dig till oss!  Håll dig uppdaterad om Queerseminariet genom att anmäla dig till vår mejllista: queerseminariet@listserv.uu.se.