Samhällsvetenskapliga fakulteten

Linnés trädgårdsfest

I samband med Linnés födelsedag bjuder kvarteret runt Linnéträdgården in till en blomstrande fest. Fira Linné med marknad, föredrag och 1700-talsfest! Fynda mat och hantverk bland frasande kjolar och blänkande skospännen. Gå på upptäcktsfärd bland ståndare och pistiller och lär dig mer om bin och andra pollinatörer. Hitta rara växter på trädgårdsmarknaden vid ån.

Lyssna på föredrag om odling eller var med på invigningen av årets Linnésommar. Träffa forskare från Uppsala universitet och titta på Evolutionsmuseets samlingar. På Linnémuseet öppnar sommarutställningen ”En samling blir till”. Fri entré hela dagen.

Medverkande:
Uppsala universitet – Evolutionsbiologiskt centrum, Biotopia, Evolutionsmuseet, Sällskapet Gustafs skål, Sällskapet trädgårdsamatörerna, Pelargonsällskapet m. fl.

Arrangemanget stöds av Världsklass Uppsala.

Linnés trädgårdsfest