Samhällsvetenskapliga fakulteten

En kvart över med Kaarina Ringstad & Pontus Westrin: "BetterGeo - kan man lära sig geologi med spel?"

• Plats: Geocentrum Geobiblioteket
  • Föreläsare: Kaarina Ringstad & Pontus Westrin, Sveriges Geologiska Undersökning, SGU
  • Arrangör: Uppsala universitetsbibliotek
  • Kontaktperson: Jonas Petersson
  • Föreläsning

Välkommen till en föreläsning inom Uppsala universitetsbiblioteks serie En kvart över. Den här gången med Kaarina Ringstad och Pontus Westrin, Sveriges Geologiska Undersökning, SGU.

Spelet Minecraft har över 100 miljoner användare i hela världen. Minecraft går bland annat ut på att hitta och bryta metaller för att bygga olika saker – i mångt och mycket handlar Minecraft om geologi. Geologin är dock mycket förenklad och ofta orealistisk.
BetterGeo är en kostnadsfri modifikation (mod) till Minecraft som introducerar realistisk geologi till Minecraft. Genom modden vill skaparen Sveriges geologiska undersökning, SGU, lära ut om geologi genom det populära spelet. I modden hittar du fler mineral, metaller, bergarter, jordarter, nya verktyg samt geologiska processer och miljökonsekvenser. Under 2017 har även SGU utvecklat skolmaterial för BetterGeo inom ett EU-projekt.

Vi bjuder på dryck och tilltugg!

Evenemanget är öppet för allmänheten och kräver ingen föranmälan.

En kvart över med Kaarina Ringstad & Pontus Westrin: