Samhällsvetenskapliga fakulteten

Lärarcafé: "Den ensamme terroristen?"

• Datum: 2018-02-08 kl 17:15 19:00
  • Plats: Blåsenhus Entréhallen (Visionstrappan)
  • Föreläsare: Mattias Gardell, vetenskaplig ledare vid Centrum för mångvetenskaplig forskning om rasism.
  • Webbsida
  • Arrangör: Forum för samverkan och Sektion Lära
  • Kontaktperson: Andrea Dahlkild
  • Föreläsning

Lärarcafé är en mötesplats där yrkesverksamma lärare träffar lärarstudenter från de olika lärarprogrammen. Som lärare har du möjlighet att ta del av forskning inom skolområdet, nätverka och knyta kontakter med studenter som kan vara dina blivande kollegor. Som student har du möjlighet att samtala med yrkesverksamma lärare om vad det innebär att vara lärare samt knyta kontakter och ha trevligt.

Om Lärarcafé 8 februari:

Antalet terrordåd i Sverige ökar. Merparten av dem står vita radikalnationalister för – de som ofta avfärdas som ensamma galningar.

Mattias Gardell, vetenskaplig ledare vid Centrum för mångvetenskaplig forskning om rasism, är en av författarna bakom den uppmärksammade boken ”Den ensamme terroristen? - Om lone wolves, näthat och brinnande flyktingförläggningar”. Han tar sin utgångspunkt i de senaste årens terroristiska ensamvargar i vår närhet och sammanfattar vad vi vet om dem. Är de verkligen så ensamma? Kopplingen mellan hatiska miljöer i sociala medier och konkret våld antyder något annat.

Skolan - en samlingsplats för människor med olika bakgrunder, en förmedlare av demokratiska värderingar och en potentiell måltavla. I dagens informationssamhälle har din roll som lärare blivit både svårare och viktigare.

Anmäl dig gärna via Facebook!