Samtalskväll om livsfilosofier

• Arrangör: Gustavianum - Uppsala universitetsmuseum
  • Kontaktperson: Cecilia Ödman
  • Visning, Föreläsning

Filosofiföreningen Demiratus välkomnar till en dissektion av livsfilosofier i Anatomiska teatern. Under kvällen kommer studenter från Uppsala universitet hålla presentationer och öppna upp för samtal om flera olika livsfilosofier. Vill du utmana dina föreställningar? Välkommen till Gustavianum!

Evenemanget är kostnadsfritt och portarna till museet öppnas strax innan kl.18.

Samtalskvällen kommer bestå av sex kortare föredrag presenterat av studenter i olika ämnen om olika typer av livsfilosofier eller världsåskådningar. Föredragen ges i Anatomiska Teatern, en unik historisk miljö där föreläsningar getts sedan 1662. Evenemanget är kostnadsfritt och öppet för allmänheten. Lättare tilltugg och varm dryck kommer erbjudas under en paus i mitten av kvällen. Efter föredragens slut erbjuds åhörare att mingla vidare i museets utställningar och studenter vid Uppsala universitet erbjuds att följa med till studentnationen Södermanlands-Nerikes för att diskutera vad som presenterats under kvällen och lära känna filosofiföreningen (nationskort krävs).

Demiratus drivs av studenter vid studentnationen Södermanlands-Nerikes nation och har i flera år haft diskussionsmöten för studerande vid Uppsala universitet för att diskutera samhällshändelser och tidlösa teman på ett filosofiskt och reflekterande sätt. Med målet att sätta fri diskussion i fokus har studenter under terminernas lopp fått lyfta sina tankar och idéer i en accepterande och uppmuntrande miljö.

Samtalskväll om livsfilosofier