Estlandssvenska seminarieserien: "Handel, plundring och kolonisation – skandinaver i nordvästra Estland 550 – 1565"

• Plats: Institute for Russian and Eurasian Studies (IRES) Gamla torget 3, 3 floor, IRES Library
  • Webbsida
  • Arrangör: Institutet för Rysslands- och Eurasienstudier (IRES)
  • Kontaktperson: Jevgenija Gehsbarga
  • Telefon: 018 471 1630
  • Föreläsning

IRES bjuder in alla intresserade till nästa estlandssvenska seminarium. Vi fortsätter på temat den äldre historien. Denna gång är det arkeologen Jonathan Lindström, som skrivit en bok och gjort teveprogram för Vetenskapens värld rörande svenskarnas bosättningar i Estland.

Jonathan Lindström, arkeolog och vetenskapsförfattare, har skrivit ett stort antal kritikerrosade faktaböcker översatta till flera språk. Han erhöll Hertig Karls pris 2013, utsågs till Årets folkbildare 2007, tilldelades Carl von Linné-plaketten för Årets bästa faktabok Allt om universum 2006 och Societas Archaeologica Upsaliensis Vetenskapliga pris 2011.

För mer information vänligen kontakta Hele Kiimann hele.kiimann@ires.uu.se eller Ingvar Svanberg ingvar.svanberg@ires.uu.se

Ingen föranmälan krävs.

Alla intresserade är varmt välkomna!

Estlandssvenska seminarieserien: