Artist talk med Linnéa Sjöberg

• Arrangör: Företagsekonomiska institutionen
  • Kontaktperson: Jenny Helin
  • Föreläsning

Går det att omskapa sig själv och bli en business women? Vad händer när man gör sig själv till en vandrande tatueringsverkstad?Hur är det att använda sin egen kropp för att utforska existentiella frågor kring klass, makt och identitet?

Linnéa Sjöberg är en aktuell, etablerad och banbrytande konstnär som rör sig mellan ytterligheterna. I ett och ett halvt år bokstavligen levde hon som karriärkvinna. Sedan tatuerade hon sig själv samt andra människor gratis i konstprojektet Salong Flyttkartong. Hennes senaste projekt är att bli en kvinna i historisk tid. I flera av sina projekt har hon inte bara använt sin egen kropp – hon har också satt sin egen identitet på spel. Just nu visas hennes verk på Bonniers Konsthall i Stockholm. Till oss kommer Linnéa för att berätta om sin konst och sitt skapande.

Evenemanget är en del av Drömkontoret - ett forskningsprojekt där vi lär mer om drömmeri som kraft för skapande och handling. Drömkontoret drivs av Matilda Dahl, Pierre Guillet de Monthoux och Jenny Helin vid Företagsekonomiska institutionen, Uppsala universitet - Campus Gotland.

Evenemanget sker inom ramen för en doktorandkurs i estetik och management vid institutionen. Andra studenter samt personal är dock varmt välkomna (via anmälan - se nedan).

Var: Sal B22
När: 23:e maj, klockan 15-17,
Anmälan: jenny.helin@fek.uu.se
Övrigt: evenemanget kommer vara på engelska - fritt inträde