Vår i Orangeriet

• Datum:
  • Plats: Botaniska trädgården Orangeriet Linneanum, Villavägen 6
  • Webbsida
  • Arrangör: Uppsala linneanska trädgårdar i samarbete med Linnés Vänner.
  • Kontaktperson: Lotta S Saetre
  • Kulturevenemang, Temadag

Tjuvstarta våren bland blommande aprikos, citrus och lagerolvon i Linneanum. Passa på att se våra blommande medelhavsorkidéer. Museibutiken gör gästspel, med presenter till vårens fester lördagar och söndagar kl. 12-15. OBS! butiken stängd helgen 21-22 mars.

Orangeriet är också öppet utan butik tisdag-fredag kl. 9-15.

Entréavgift 50 kr/vuxen (gemensam för Orangeriet och Tropiska växthuset). Fri entré för barn under 18 år samt för anställda och studenter vid Uppsala universitet.

Angående corona-viruset

Vi räknar med att det kommer 100 besökare per dag till Orangeriet, under de tre timmar som vi har öppet. Vi bedömer därför att vi kan ha Orangeriet öppet utan ökad risk för smittspridningen. Vår personal kommer att se till att det aldrig är mer än 30 personer i lokalen samtidigt. Vi ber dig att respektera deras arbete. Vi ber dig också vänligen att stanna hemma om du är förskyld eller sjuk.

Vår i Orangeriet