Hedersdoktorsföreläsningar

• Datum:
  • Plats: Se respektive kalenderpost för tid- och platsangivelse.
  • Arrangör: Uppsala universitet
  • Kontaktperson: Uppsala University
  • Föreläsning

Kom och lyssna på fakulteternas nya hedersdoktorer när de håller sina föreläsningar 29-30 januari. Se länk till respektive kalenderpost för föreläsningarnas tid och plats.

29 januari:

"Svenska som pluricentriskt språk" – Camilla Wide, hedersdoktor vid språkvetenskapliga fakulteten.

"War, Fiction and the Ethics of Memory" – Viet Thanh Nguyen, hedersdoktor vid språkvetenskapliga fakulteten.

"Is pedagogy still a science of hope? Some thoughts and doubts on facts, ideologies and responsibilities in (early childhood) education." – Michel Vandenbroeck, hedersdoktor vid fakulteten för utbildningsvetenskaper.

"Narratives of Hope: Self-Worth and the Current Crisis in the American Society and Beyond." – Michèle Lamont, hedersdoktor vid samhällsvetenskapliga fakulteten.

"Johann Sebastian Bach and the emergence of a European style around 1730." – Peter Wollny, hedersdoktor vid historisk-filosofiska fakulteten.

30 januari:

"Effects of Molecular Coating on the Magnetic Properties of Nanoparticles" – Dino Fiorani, hedersdoktor vid fakulteten för teknikvetenskaper.

"The Predictive Pharmacology Research Strategy: The Miracle of Smart Data." – Elizabeth de Lange, hedersdoktor vid farmaceutiska fakulteten.

"Att forska i kulturförmedlingens historia" – Petra Broomans, hedersdoktor vid historisk-filosofiska fakulteten.

"Cochlear Implants and The Significance of Translational Research." – Ingeborg Hochmair-Desoyer, hedersdoktor vid medicinska fakulteten.

"Mental Illness and Childbearing: Research and Clinical Priorities in a Changing World." – John Lee Cox, hedersdoktor vid medicinska fakulteten.

"International Collaboration Using Swedish Registry Data to Improve Health Care." – Stacy Loeb, hedersdoktor vid medicinska fakulteten.

Hedersdoktorsföreläsningar