Kemins Dag 2021

• Datum:
  • Plats: www.keminsdag2021.se
  • Föreläsare: Simon Cervenka, professor i psykiatri, Uppsala universitet: ”Den delikata balansgången mellan kreativitet och psykos – hjärnans kemi och särskilt dopaminsystemets funktion vid psykotiska tillstånd”
  • Webbsida
  • Arrangör: Kemiska sällskapet i Uppsala
  • Kontaktperson: Karin Stensjö
  • Familjeaktivitet

Kemiska Sällskapet i Uppsala bjuder in till en online-version av Kemins Dag 2021 på temat "Kreativitet".

På hemsidan hittar du korta instruktionsvideor för kemiexperiment man enkelt kan göra hemma, videor med lite mer avancerade experiment som utförs av gymnasieelever samt föreläsningar och annat pyssel.

Lördagen den 23 oktober, kl. 11.00, ges en liveföreläsning via zoom: ”Den delikata balansgången mellan kreativitet och psykos – hjärnans kemi och särskilt dopaminsystemets funktion vid psykotiska tillstånd” med Simon Cervenka, professor i psykiatri, Uppsala universitet. Länk till föreläsningen hittar du på sidan.

Allt material kommer att finnas tillgängligt på hemsidan keminsdag2021.se under helgen 22-24 oktober.

För mer information, se: http://keminsdag2021.se/kemins-dag/.