Opera: Gianni Schicchi

Ett år av väntan är över! Operan som skulle framförts 2020 framförs nu äntligen i december 2021. Kungliga Akademiska kapellet under ledning av Stefan Karpe tillsammans med framstående solister framför Puccinis briljanta komedi, enaktaren Gianni Schicchi.

Handlingen kretsar kring den nyss avlidne florentinaren Buoso Donati vars lottlösa släktingar anlitar skojaren och kanaljen Gianni Schicchi att hjälpa dem få en del av arvet. Vackra melodier, t.ex. O mio babbino caro, och intrikata ensembler blandas med inpass, spänning och musikaliska hyss.

Dirigent: Stefan Karpe. Solister: Fredrik Zetterström, Alexandra Büchel, Per Lindström, Johan Schinkler, Ingrid Tobiasson, Torbjörn Lillieqvist m.fl. Regissör: Ulrik Qvale.
Mer information: www.akademiskakapellet.uu.se

Universitetsaulan, kl. 15.00-ca. 16.00
Fri entré, men biljett krävs. Hämtas ut på Uppsala Studentkår eller Servicecenter Segerstedthuset. Biljetter släpps den 8 november. Ev. resterande biljetter delas ut i Universitetshusets entré, kl. 14.00-14.45 på konsertdagen. Platserna ska vara intagna kl. 14.55.

Observera! Detta evenemang kräver att du kan uppvisa ett giltigt vaccinationsbevis. Vaccinationsbeviset visas upp tillsammans med giltig ID-handling i samband med entré. Är du fullvaccinerad kan du hämta ditt bevis kostnadsfritt på www.covidbevis.se. Kom i god tid till konserten!

Affisch Gianni Schicchi. Foto: QIMAGE