Europeiska språkdagen

• Plats: Blåsenhus Betty Pettersson-salen
  • Föreläsare: Coco Norén, prorektor; Maria Håkansson-Ramberg (EDU); Fredrika Nyström (Institutionen för moderna språk och EDU); Torbjörn Söder (Institutionen för moderna språk); Jelena Spasenic (Institutionen för moderna språk); Riita-Liisa Valijärvi (Institutionen för moderna språk); Kerstin Schustereder (Institutionen för moderna språk); Sofia Ahlberg (Engelska institutionen); Olle Linge (EDU); Magdalena Slyk (Institutionen för moderna språk); Brigitta Hellqvist (EDU).
  • Kontaktperson: Charlotte Lindgren
  • Temadag

Europeiska språkdagen, som firas sedan 2001 på initiativ av EU och Europarådet, infaller den 26 september varje år. I år kommer dagen att uppmärksammas vid Uppsala universitet klockan 13-15 i Betty Pettersson-salen på Blåsenhus med tio korta föreläsningar om att lära sig och att undervisa olika språk.