Föredrag: "Making sense of the Vietnam War"

30 november 2017

5 december föreläser Fredrik Logevall om Vietnamkriget. Fredrik Logevall är professor i historia och expert på USA:s förhållande till Vietnam.

– Jag tror det blir ett mycket intressant föredrag, Fredrik Logevall har djupa kunskaper om Vietnamkriget och USA:s roll i kriget och har skrivit flera inträngande böcker i ämnet, säger Dag Blanck, professor i nordamerikastudier och föreståndare för Svenska institutet för nordamerikastudier, SINAS.

Fredrik Logevall är professor i historia vid Harvard University och Laurence D. Belfer Professor of International Affairs vid Kennedy School. Fredrik Logevall växte upp i Sverige men flyttade som tonåring med familjen till Kanada och har idag dubbelt medborgarskap, svenskt och amerikanskt.

2013 vann Fredrik Logevall Pulitzerpriset i historia för sin bok "Embers of War: The Fall of an Empire and the Making of America’s Vietnam". Pulitzerpriset anses vara ett av USA:s finaste litterära pris.

– Som en försmak av föredraget kan man med fördel läsa en artikel av Fredrik Logevall i New York Times 28 november som handlar om dåvarande försvarsministern Robert McNamaras roll i Vietnamkriget, tipsar Dag Blanck.

---

Making Sense of the Vietnam War

Tid: 5 december kl. 15.15-17.00

Plats: Universitetshuset, sal IX

Läs mer:

Arrangörer: Svenska institutet för nordamerikastudier och Uppsala Forum för demokrati, fred och rättvisa